Linguine pasta
400 - 500 g stora räkor (skalade och avvunna)
4 msk osaltat smör
4 klyftor vitlök, hackad
0.25 tsk röda pepparflingor (valfritt)
0.25 st kopp vitt vin (såsom pinot grigio eller sauvignon blanc)
0.25 st kopp färsk citronjuice
Zest av 1 citron
Salt och grovmalen svartpeppar (efter smak)
2 msk färsk persilja (hackad)
Citronskivor för garnering
Riven parmesanost för servering
1. Koka linguine pastan enligt paketinstruktioner tills al dente. Dränera och sätt åt sidan.
2. I en stor stekpanna, smält smöret över medelvärme. Tillsätt vitlöks- och rödpepparflingorna (om användning) och koka i 1-2 minuter, eller tills det luktar.
3. Tillsätt räkorna i stekpannan och stek i 2-3 minuter på varje sida, eller tills de är rosa och ogenomskinliga.
4. Häll i det vita vinet och citronjuicen, lägg sedan till citronskalet. Krydda med salt och svartpeppar efter smak. Laga i ytterligare 2-3 minuter, låt smakerna smälta ihop.
5. Tillsätt den tillagade linguine till stekpannan och blanda tills den är jämnt belagd med räkor och sås.
6. Ta bort från värmen och garnera med hackad persilja och citronskivor.
7. Serveras varm med riven parmesanost vid sidan om.