Aroniaglögg med vinbär- och äppelsaft

Riktigt god och uppskattad aroniaglögg 🥰 💡Tips! Man kan göra på två sätt för att få saften ur bären: 1. Använd saftmajan och låt puttra på i ett par timmar. Ur 10 liter bär får man ca 3-4 liter saft. 2. Råpressa saften ur bären med t.ex hushållsassistentens passersats. Det här ger något robustare smak eftersom några frön kommer att krossas, detta dock gör brygden ännu hälsosammare (själva fröet innehåller ännu mera nyttiga ämnen än bärsaften). Tappa saften på tomma frysflaskor och frys genast. Har man pressat ur saften finns det ett "lock" och en bottensats, vilka man ska undvika. Saften kan sedan blandas till (med fördel med minst 15% sötare safter, såsom vinbärs- och äppelsaft).

Helén ”Nenne” Mattsson

Nov. 15, 2024

Vill du spara detta recept? Ladda ner SmakShare receptapp gratis så kan du samla alla dina recept på en plats för att göra det lättare att planera, handla och laga din mat.