När man tänkt göra en mango/curry kyckling och inser att man bara har 1 tsk curry kvar i burken så får man tänka om.. 😊 Jag slängde därför ihop mango chutneyn med bla sweetchilisås, vitlök och sriracha istället som blev riktigt gott! Testa gärna!
Nov. 14, 2024
600 - 700 g kycklingfilé
Salt & vitpeppar
Curry (ca 1 tsk)
3 - 4 dl vispgrädde
1 msk sweetchilisås
1 dl mango chutney
2 tsk sriracha
2 - 3 st små vitlöksklyftor
1 tsk spiskummin
1 tsk gurkmeja
Sätt ugnen på 210 grader
Vispa grädden tills den blir lite fluffig, smaksätt sedan med övriga ingredienser och kryddor.
Strimla kyckling, lägg i smord ugnsform och krydda runtom med salt, peppar & curry
Häll över såsen och tillaga ca 25 minuter. Gör lite stickprov på kycklingen så att den är uppe i 72 grader.
Servera med jasminris, sallad och lite extra chiliflakes på toppen om du önskar det.