Hemligheten på denna är att rosta paprika med lite andra grönsaker hårt i ugnen för att sedan mixa dem med grönsaksbuljong och en skvätt grädde och pastavatten för att nå den konsistensen du vill ha. Köttbullarna jag använde ikväll är @icasverige egna som jag tycker är perfekta såhär till vardags när du har ont om tid!
Nov. 13, 2024
Pasta för 4 personer
4 st röda paprikor
2 st stora tomater
2 st rödlökar
1 st hel vitlök
4 msk olivolja
1 msk flingsalt
2 dl grönsaksbuljong
1 dl grädde
Finhackad persilja
Salt
Svartpeppar
500 g köttbullar
Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen. Sätt ugnen på 250 grader.
Skär grönsakerna i grova bitar. Skär av toppen på vitlöken (utan att skala den). Lägg allt i en ugnssäker form och ringla över olivolja och flingsalt. Blanda väl innan du kör in plåten i ugnen, ca 20 minuter eller tills grönsakerna är rejält rostade.
Stek köttbullarna och koka upp grönsaksbuljongen.
När grönsakerna är färdiga, lägg över dem i en blender/mixer. Kläm ur köttet ur vitlöken som nu bör vara mjukt och smörigt. Slå på buljongen, lite i taget medans du mixar tills du får den konsistensen du vill ha. Sist blanda ner grädden.
Häll såsen i en panna tillsammans med pastan och köttbullarna. Blanda och låt bli ordentligt varmt. Vänd ner persilja och smaka av med salt och svartpeppar.
Servera direkt med finriven parmesan.