Snabb, enkel och god köttfärslimpa/köttfärsbiffar med en påse fransk löksoppa. Prova! 🥰
Nov. 12, 2024
500 g köttfärs
77 g löksoppa 1 påse
2 dl creme fraiche
Potatis
Broccoli
Lingonsylt
0.5 st gurka
1 dl vatten
1 msk ättikssprit (12%)
2 msk socker
Salt
Nymald svartpeppar
1. Sätt ugnen på 175°C.
2. Blanda ihop köttfärslimpans ingredienser och lägg i en avlång brödform. Grädda i ca 30 min tills den uppnår innertemperatur på 70°C.
3. Koka potatisen i lättsaltat vatten.
4. När det mesta andra är klart så koka broccolin i ca 3 minuter.
Pressgurka: Skölj gurkan och skiva den tunt med en osthyvel. Blanda ihop med resten av ingredienserna. Lägg en tallrik ovanpå med någon tyngd ovanpå och låt stå i 1 timme.