900 g potatis
0.5 st purjolök
300 g palsternacka
100 g morötter (1-2 st)
1 g ön paprika
1 msk smör
500 g kalkonfärs
2 st vitlöksklyftor
1 msk paprikapulver
1 msk tomatpuré
1 st fp krossade tomater (400 g)
1 msk buljongpulver (alt. 1 tärning)
0.5 msk kinesisk soja
2 krm cayennepeppar
2.5 dl turkisk yoghurt
Koka 900 g potatis.
Gulasch (gryta): Skölj och strimla ½ purjolök. Skala och skär 300 g palsternacka och 100 g morötter (1–2 st) i 1 cm tunna slantar. Skär 1 grön paprika i 2 cm breda tärningar. Hetta upp grytan med 1 msk smör och bryn ca 500 g kalkonfärs på hög värme i 3 min.
Tillsätt grönsakerna, 2 st pressade vitlöksklyftor, 1 msk paprikapulver, 1 msk tomatpuré och ½ tsk salt i grytan och fräs i ytterligare 5 min. Rör ner 1 fp krossade tomater (400 g), 1 dl vatten, 1 msk buljongpulver (alt. 1 tärning), ½ msk kinesisk soja, 2 krm cayennepeppar och sjud på medelhög värme i 5 min.
Servera gulaschgrytan med den kokta potatisen och 2 ½ dl turkisk yoghurt.