Potatis och fläskkotlett med trattkantarell/löksås

Fläskkotlett med stekt parmesanpotatis och en trattkantarell/löksås! Galet gott! 🔥😍 Gör detta idag! Eller imorgon. Eller när du vill, gör det bara! För två vuxna, en 4,5 åring, en 2 åring och en liten matlåda:

Experijensfood

Nov. 11, 2024

Ingredienser

1 kg fast potatis, skalad och tärnad

0.75 dl ströbröd

1.5 dl finriven parmesan

3 msk rapsolja

Finhackad bladpersilja

Salt

Svartpeppar

4 st tjocka och fina, benfria fläskkotletter

1 st stor gul lök

4 st vitlöksklyftor

150 g trattkantareller/trumpetsvamp

1.5 dl vatten

2.5 dl grädde

1.5 msk kycklingfond

3 msk rapsolja

Vitlökspulver

Paprikapulver

Salt

Svartpeppar

Stor klick smör

Bladpersilja, finhackad

Gör så här

Sätt stekpannan på hög värme och tillsätt 3msk rapsolja.

Stek potatisen tills den börjat få fin färg och mjuknat.

Tillsätt ströbröd.

Tillsätt parmesan och blanda runt.

Stek vidare tills det blivit riktigt krispigt och fint.

Smaka av med salt och peppar.

Lägg ur till en bunke och tillsätt valfri mängd bladpersilja.

Håll varmt.

Torka av fläskkotletter och krydda de med salt, svartpeppar, vitlökspulver och paprikapulver.

I stekpannan på hög värme tillsätter du 1,5 msk rapsolja.

Lägg sedan i fläskkotletter och stek tills de fått en riktigt form på båda sidor (behöver ej bli genomstekt).

Lyft ur.

Tillsätt 1,5msk rapsolja och sedan svamp.

Stek tills de fått fin yta.

Tillsätt lök och stek tills den mjuknat.

Tillsätt vitlök och stek ca en minut.

Häll i vatten, grädde och kycklingfond.

Låt det puttra tills det tjocknat litegrann.

Tillsätt en stor klick smör och vispa runt tills den smält in i såsen.

Lägg tillbaka fläskkotletter och all juice som runnit ur de.

Puttra vidare såsen tills den nått önskad konsistens.

Smaka av med salt och peppar.

Servera på tallrikar och toppa med extra bladpersilja

Taggar

Vill du spara detta recept? Ladda ner SmakShare receptapp gratis så kan du samla alla dina recept på en plats för att göra det lättare att planera, handla och laga din mat.