Fläskkotlett med stekt parmesanpotatis och en trattkantarell/löksås! Galet gott! 🔥😍 Gör detta idag! Eller imorgon. Eller när du vill, gör det bara! För två vuxna, en 4,5 åring, en 2 åring och en liten matlåda:
Nov. 11, 2024
1 kg fast potatis, skalad och tärnad
0.75 dl ströbröd
1.5 dl finriven parmesan
3 msk rapsolja
Finhackad bladpersilja
Salt
Svartpeppar
4 st tjocka och fina, benfria fläskkotletter
1 st stor gul lök
4 st vitlöksklyftor
150 g trattkantareller/trumpetsvamp
1.5 dl vatten
2.5 dl grädde
1.5 msk kycklingfond
3 msk rapsolja
Vitlökspulver
Paprikapulver
Salt
Svartpeppar
Stor klick smör
Bladpersilja, finhackad
Sätt stekpannan på hög värme och tillsätt 3msk rapsolja.
Stek potatisen tills den börjat få fin färg och mjuknat.
Tillsätt ströbröd.
Tillsätt parmesan och blanda runt.
Stek vidare tills det blivit riktigt krispigt och fint.
Smaka av med salt och peppar.
Lägg ur till en bunke och tillsätt valfri mängd bladpersilja.
Håll varmt.
Torka av fläskkotletter och krydda de med salt, svartpeppar, vitlökspulver och paprikapulver.
I stekpannan på hög värme tillsätter du 1,5 msk rapsolja.
Lägg sedan i fläskkotletter och stek tills de fått en riktigt form på båda sidor (behöver ej bli genomstekt).
Lyft ur.
Tillsätt 1,5msk rapsolja och sedan svamp.
Stek tills de fått fin yta.
Tillsätt lök och stek tills den mjuknat.
Tillsätt vitlök och stek ca en minut.
Häll i vatten, grädde och kycklingfond.
Låt det puttra tills det tjocknat litegrann.
Tillsätt en stor klick smör och vispa runt tills den smält in i såsen.
Lägg tillbaka fläskkotletter och all juice som runnit ur de.
Puttra vidare såsen tills den nått önskad konsistens.
Smaka av med salt och peppar.
Servera på tallrikar och toppa med extra bladpersilja