En leverpastej som verkligen är jättegod 🥰 Mitt krav är ansjovis i leverpastejen, annars är den inte god. Här finns både ansjovis och potatis, grädde m m, så denna leverpastej uppfyller alla kriterier om vad en god leverpastej skall innehålla. 💡Tips: Smeten kan hällas i mindre folieformar och frysas in direkt och tillagas senare.
Nov. 11, 2024
500 g grislever
100 g fläsk
200 g späck
2 st ansjovisfiléer
1 skivad rödlök
Smör
2 st kokta potatisar
2 msk sirap
0.5 dl vetemjöl
5 st ägg
4 dl vispgrädde
Mejram
Salt
Kryddpeppar
Sätt ugnen på 110 grader.
Svetta löken i smör.
Mal lever, fläsk, späck, ansjovis, lök och potatis grovt, (eller finmal om man hellre vill det).
Blanda med övriga ingredienser. Baka i en smord aluminiumfolie form.
Grädda i vattenbad i 110 grader i cirka 1 1/2 timme.
Låt kallna i formen.