En tiopoängare med färsk svampfylld pasta i en ljuvlig sås toppad med ruccola, tryffelolja & parmesan.
Original recept från www.instagram.com av giovannirananordics
Nov. 10, 2024
2 giovanni rana pasta tradizionali porcini svamp
1 dl kastanj- eller skogschampinjoner, finhackade
20 g smör, brynt
0.5 dl vitt vin
2.5 dl vispgrädde, gärna @mildasmat visp 24 %
1 tsk kycklingfond
Salt (efter smak)
Pinjenötter
Rucolasallad
Parmesanost, riven
Vit tryffelolja
Färsk basilika (valfritt)
Fräs skogschampinjoner i lite smör tills det blir mjukt och förvällts/karamelliserats. Lägg åt sidan i en liten skål.
Bryn smöret i en liten kastrull eller i en sauteuse. Det skall bara bli precis gyllene-brynt.
Häll sedan ner svampen och vitt vin. Låt stormkoka ca 1-2 minuter så att alkoholen i vinet får dunsta lite.
Häll i grädde och kycklingfond. Låt reducera till en lagom krämig sås. Smaka av och smaka eventuellt upp med salt.
Koka pastan
Servera med ruccola, parmesan. pinjenötter och några skvättar tryffelolja