En verkligt god lammstek gjord pĂ„ grekiskt vis đ„° đĄTips! Om man vill att lammsteken först ska ligga i marinad nĂ„gra timmar eller över natten, sĂ„ blanda marinaden i en skĂ„l eller kastrull och lĂ€gg i lammsteken. Marinad: 3 dl vitt vin 3 dl köttbuljong 1/2 dl olivolja 3 vitlöksklyftor, lĂ€tt krossade 3 msk torkad rosmarin (eller en kruka fĂ€rsk) 1 tsk salt 2 krm svartpeppar
Nov. 9, 2024
2 kg lammstek
3 st vitlöksklyftor
1 st citron(er)
2 msk smör
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 tsk rosmarin
1 tsk oregano
SÀtt ugnen pÄ 175 grader. Gör snitt i steken och pressa in vitlöksklyftorna.
Gnid steken med den delade citronen. Pensla med smÀlt smör. Klappa in kryddorna (sedan brukar jag lÀgga steken i en stekpÄse och klippa tvÄ-tre hÄl upptill).
Stek den i ugn tills termometern visar pĂ„ 77/82 grader i innertemperatur. Köttsaften ska vara svagt rosa, dĂ„ Ă€r den fĂ€rdig. Njut! đ