Gratängen passar både till kött och fisk eller kan ätas helt allena. Bara att välja 🥰
Nov. 9, 2024
2 st zucchini
2 st paprikor (av olika färger)
1 st gul lök
2 st vitlöksklyftor
2 msk färsk rosmarin
2 dl grädde
3 dl grekisk yoghurt
100 g riven ost
Olivolja
Salt och svartpeppar
Värm ugnen till 200 grader.
Skiva zucchini, paprika och lök. Hacka rosmarinen.
Lägg grönsakerna i en ugnsfast form, pressa över vitlöksklyftorna samt strö över rosmarinen. Ringla över olivolja och blanda om.
Grilla grönsakerna i ugnen, ca 15 minuter.
Ta ur formen och koka upp grädden i en kastrull. Ta av kastrullen från plattan och blanda ner yoghurten och rör ihop det till en jämn smet. Salta och peppra grönsakerna och häll över yoghurtsmeten.
Strö över riven ost och grädda gratängen i 25 minuter tills den har fått en fin, gyllenbrun färg.