I det här receptet använder man en frityrsmet, men man kan även fritera zucchinin och auberginen precis som de är eller enbart doppa dem i vetemjöl innan fritering 🥰 💡Tips! Tänk på att inte lägga ner för många bitar av grönsakerna samtidigt då det sänker temperaturen på olja och friteringen tar mycket längre tid.
Nov. 9, 2024
500 g zucchini
500 g aubergine
Solrosolja
2 st oo gr vetemjöl
50 g majsmjöl
0.5 tsk bakpulver
1 st äggula
33 cl öl ljus lager
0.5 tsk salt
Starta med att göra frityrsmeten.
Blanda öl och äggulan. Blanda mjölsorterna, bakpulver och salt i en separat skål. Vispa ner mjölblandningen lite i taget i ölen. Vispa tills du får en jämn smet. Täck och ställ frityrsmeten i kylskåpet i 30 minuter.
Värm upp oljan till cirka 170 grader.
Skär zucchinin och auberginen i centimetertjocka skivor och salta dem lätt. Doppa cirka tre skivor i frityrsmeten och lägg dem i oljan och fritera dem tills de får en gyllenbrun färg på båda sidor.
Lägg de friterade grönsakerna på ett hushållspapper för att suga upp överflödig olja. Låt de friterade grönsakerna svalna lite grann innan du serverar dem med en klick myntayoghurt (se länk för recept nedan).