I Grekland serveras de gärna med tzatziki och pitabröd tillsammans med en rad andra rätter. Keftedes kan även värmas upp med en mustig tomatsås och kallas då för Soutzoukakia och serveras ofta med ris eller pommes frites i Grekland 🥰
Nov. 9, 2024
500 g blandfärs (lammfärs)
0.5 st gul lök
2 st vitlöksklyftor
1 st ägg
2 msk hackad bladpersilja
1 msk hacka mynta
1 krm spiskummin
Salt & peppar
Olivolja
Börja med att hacka löken fint och lägg den i en skål.
Pressa eller riv ner vitlöksklyftorna i skålen. Hacka örterna.
Lägg ner köttfärsen och tillsätt ägg, hackade örter, spiskummin och salt och peppar efter smak.
Rör ihop till en jämn smet och forma köttbullar som man lägger på en avsköljd tallrik eller skärbräda.
Stek köttbullarna runtom i olivolja i en stekpanna tills de har fått en fin gyllenbrun färg.
Servera med valfritt tillbehör som klyftpotatis, en grekisk sallad och tzatziki.