Jag älskar asiatiska smaker - här med både ingefära, chili, soja och sesam. Pssst… blir det smet över kan man göra asiatiska köttbullar av den!
Oct. 20, 2022
500 g fläskfärs
1 finhackad salladslök (hela)
1 msk riven ingefära
1 msk japansk soja
1 tsk salt
1 msk srirachasås
Några droppar sesamolja
4-5 blad spetskål
7 dl mjöl (plus mjöl till utkavling)
3 dl kokande vatten
3 msk japansk soja
1 msk honung
2 msk risvinäger
1.5 tsk sesamolja
1 finhackad vitlöksklyfta
0.5 finhackad chili, beroende på hur lycket hetta du vill ha (smaka av hur stark den är)
Finhackad koriander (kan uteslutas)
Koka kålen i 5 minuter. Skölj med kallt vatten och pressa försiktigt ur vattnet och skär i små bitar. Blanda kål, färs, salladslök, ingefära, salt, soja och sesamolja. Låt vila i kylskåpet medan du gör dippsåsen och degen.
Dippsås: Blanda alla ingredienser och rör om väl.
Deg: Blanda vatten och vetemjöl. Gör en rulle av degen och skär i små bitar. Gör varje lite bit till små bollar och kavla ut tunna rundlar. Alternativt - kavla ut hela degen tunt och stansa ut rundlar. Lägg på lite fyllning, vik ihop och nyp fast kanten så att dumplingen blir helt tät.
Ställ ner dumplingsen i en stekpanna med upphettad olja. stek cirka två minuter. Häll på cirka 3 dl vatten. Lägg på lock och koka tills allt vatten har kokat bort, cirka 7-8 minuter. Lyft upp dem försiktigt, de går lätt sönder.