Jag vet att det är kladdkakans dag men jag tycker brownies är SÅ mycket godare! Så här kommer ett jättebra recept från Brinken Bakar. Mjuka, saftiga och extremt chokladiga, det enda brownierecept du egentligen behöver.
Original recept från brinkenbakar.se
Nov. 7, 2024
170 g smör
85 g hackad mörk choklad
225 g strösocker (2,5 dl)
30 g ljust muscovadosocker (knappt 0,5 dl)
0.5 tsk salt
3 st ägg (ca 150 gram ägg)
1 tsk vaniljpasta eller vaniljpulver
1 tsk espressopulver (om man vill)
70 g vetemjöl (drygt 1 dl)
50 g kakao (1,25 dl)
Sätt ugnen på 160 grader varmluft (180 grader vanlig ugn) och klä en form som är 20×20 cm med bakplåtspapper.
Bryn smöret och blanda sen det med den hackade chokladen och smält den i smöret. Rör samman och ställ åt sidan för att svalna.
Vispa ägg och socker riktigt fluffigt, minst 5 minuter i köksmaskin.
Blanda ner smör- och chokladblandningen i ägg- och sockerfluffet.
Blanda mjöl, salt, kakao, espressopulver och vanilj och vänd ner i smeten.
Häll smeten i formen och baka i ca 20-25 minuter, om du vill kan du mäta, innertemperaturen i mitten av kakan ska vara 96 grader. Tiden varierar väldigt mycket beroende på vilken slags form du har. Jag hade en aluminiumform.
Låt brownien svalna något, skär sedan upp och njut med ett glas kall mjölk.