Saffranskladdkaka med vit choklad och fĂ€rskosttopping. Den Ă€r god med lite lĂ€ttvispad grĂ€dde pĂ„ sidan ocksĂ„ istĂ€llet för toppingen, vĂ€lj det du gillar bĂ€st đ Superenkel och snabb att baka, precis som en kladdkaka ska vara.
Original recept frÄn www.instagram.com
Nov. 7, 2024
100 g smör
0.5 g saffran
100 g vit choklad
2 dl strösocker
1 krm salt
2 st Àgg
2 dl vetemjöl
2 dl hallon (anvÀnde frysta)
100 g fÀrskost
0.5 dl vispgrÀdde
0.5 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
Apelsin zest (sÄ finrivet som möjligt)
SÀtt ugnen pÄ 175°C. SpÀnn fast ett bakplÄtspapper i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
SmÀlt smöret i en kastrull tillsammans med saffran, ta av frÄn plattan. Bryt chokladen i bitar och lÀgg ner dem i smöret och lÄt dem smÀlta under omrörning.
Rör ner socker, salt och ett Àgg i taget. Blanda ner mjölet. HÀll smeten i formen.
GrÀdda kakan mitt i ugnen ca 20 minuter. Den ska ha satt sig i kanterna och vara lite vobblig i mitten.
LÄt kakan bli ordentligt kall (kylskÄpskall) innan den spritsas med fÀrskosttoppingen.
Vispa allt till toppingen till en fast krÀm. Det fÄr ganska fort, vispa inte för lÀnge dÄ blir det löst.
Garnera kakan pĂ„ valfritt sĂ€tt đ€©