24 st sillfileer
1 knippe kruspersilja
Ströbröd & mjöl + lite salt till panering
Ägg
Dijon senap
Slotts senap
3 dl mjölk
10 st potatis
Tärningar av rotselleri motsvarande 2 potatis
2 dl mjölk eller grädde
50 g smör
Salt, peppar & muskot
Klipp bort ev. fenor på sillen. Vispa ihop mjölk, senap och ägg. Lägg ner fileerna. Låt stå kallt i minst 1 tim.
Koka potatisen och rotsellerin med en nypa salt.
Grovhacka persiljan. Blanda mjöl, ströbröd och salt på en tallrik. Ta upp sillen och lägg den på en skärbräda med insidan upp. Strö på persilja och salta. Lägg ihop fileerna två och två med insidorna mot varandra. Vänd i paneringen. Stek i 2 min på var sida.
Gör klart moset, lägg upp strömmingen och servera med rårörda lingon och saltgurka.