Kryddiga indiska lammfärsbollar i en mustig och krämig sås, smaksatt med kanel
Original recept från www.arla.se av Arla Mat
Nov. 6, 2024
4 st tomater
4 st schalottenlökar
2 st vitlöksklyftor
0.5 dl rapsolja
1 tsk malen gurkmeja
1 tsk hackad chili
2 st lagerblad
1 st kanelstång
1 tsk salt
1 dl vatten
2.5 dl matlagningsgrädde
500 g lammfärs
0.5 dl ströbröd
1 tsk vitlökspulver
2 tsk garam masala
1 tsk malen spiskummin
1 tsk paprikapulver
1 tsk salt
Sås: Tärna tomaterna. Skala och skiva lök och vitlök
Fräs lök, vitlök och tomater ca 4-5 min i rapsoljan i en rymlig stekpanna
Tillsätt övriga ingredienser och sjud 8-10 min
Lammfärsbollar: Blanda färsen med övriga ingredienser
Rulla till ca 16 bollar
Lägg ner i såsen och sjud 12-15 min, tills de är genomkokta
Servera med couscous eller ris och ett stort glas mjölk