Merge av två av världens godaste kakor: kladdkaka och chocolate chip cookie. Perfekt för att piffa upp en kladdkakans dag som denna!
Nov. 7, 2024
100 g smör
1.25 dl farinsocker
0.75 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
2 dl vetemjöl
2 st ägg
2 dl chokladknappar
Sätt ugnen på 175°c över/undervärme
Klä en springform med 20 cm med bakplåtspapper
Smält smöret
Tillsätt alla torra ingredienser (förutom chokladknapparna)
Knäck i äggen
Rör till smeten precis går ihop
Rör ner 1,5 dl av chokladknapparna
Häll smeten i springformen
Grädda kakan mitt i ugnen i ca. 20 minuter – den är klar när den är fast i kanten men vobblig i mitten när du skakar formen
Tag ut och lägg på resterande chokladknappar medan kakan fortfarande är varm
Låt svalna
Ställ gärna i kylskåpet i några timmar
Njut med ett stort glas mjölk