Fyllig trattkantarellkräm på hårt tunnbröd toppad med torkad renfilé, syrligt äpple och friterad schalottenlök. En riktig smakexplosion från skogen som alla garanterat kommer älska 🙌 Torkad renfilé från Rekoren som köps på deras webbshop.
Nov. 9, 2024
1 pkt tunnbröd krisp (hårt)
50 g torkad renkött
1 st gröna äpplen
2 st schalottenlök
175 g färskost
1 st citron
1 dl cream fraiche
1 msk pepparrot
1 dl torkade trattkantareller (ca 200g färska)
1 tsk kantarellfond
3 msk riven parmesan
1 st citron
0.5 - 1 tsk salt och peppar
Vispa färskosten tills den är fluffig, rör ner creme fraichen.
Mixa trattkantarellerna till ett fint smul. (Om du inte har torkade trattkantareller kan du köpa/plocka färska och antingen torka ett par dygn på lite papper eller stoppa i ugnen på bakplåtspapper)
Riv ner parmesan, pepparrot och zest från halva citronen.
Kläm i juicen från citronen, rör ner i fond, salt och peppar och rör samman till en len smet. Låt stå kylt en stund, helst ett-två dygn, men åtminstone en halvtimme.
Skiva schalottenlöken tunt och hetta upp olja till 160-170 grader.
I en kastrull, fritera schalottenlöken i omgångar tills de fått fin färg. Lägg över på lite papper eller ett galler och salta.
Bryt små bitar av tunnbrödet och ställ åt sidan. Skär renen i tunna skivor.
När det är dags att servera snittarna, skär grönt äpple i fjärdedelar och skiva tunt (använd gärna mandolin).
Lägg ut tunnbrödbitarna, spritsa en matsked av krämen och tomma med en skiva äpple, torkad ren och lite schalottenlök och servera direkt.