Lättbakade och ljuvliga chokladmuffins med en god och len chokladfrosting.
Oct. 18, 2022
2dl vetemjöl
1 st 1/4 kakao
2dl strösocker
0.5 tsk bakpulver
0.5 tsk salt
0.5 tsk bikarbonat
1 tsk vaniljsocker
1 st ägg
3/4 rapsolja
0.5 dl mjölk
1 dl varmt kaffe
1 dl grädde
200 g valfri choklad
( jag använde lindt 70% m havssalt)
Gör såhär:
Ugn 200 grader.
Sätt ut muffinsformar på en plåt.
Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Blanda ägg, olja och mjölk och rör ner i de torra ingredienserna.
Tillsätt de varma kaffet, lite i taget och rör till en slät smet.
Fyll muffinsformarna till drygt hälften och grädda i ugnen ca 15 min. Ta ut och låt svalna helt.
Gör frostingen:
Hacka chokladen fint och häll i en bunke. Värm på grädden tills den börjar koka. Häll över chokladen och låt stå någon minut.
Rör sedan till en slät ganache och låt stå i rumstemperatur och svalna. Vill du skynda på processen lite kan du ställa den i kylen men håll koll så den inte stelnar för mycket.
När den är spritsbar, fyll en spritspåse och dekorera.
Fika och njut 🧡