Vem vill inte smaka på den här goda woken med entrecote, broccoli & svamp toppad med massor av cashewnötter?
Original recept från www.instagram.com
Nov. 4, 2024
600 g entrecote
1 tsk svartpeppar
2 msk japansk soja
1 tsk sesamolja
1 msk majsstärkelse
4 st vitlöksklyftor
1 st broccoli á 250 g
1 st gul lök
150 g svamp
1 st näve cashewnötter
Neutral olja
Äggnudlar
2 msk sojasås
4 msk ostronsås
2 tsk sesamolja
Chili flakes & rostade sesamfrön
Skär köttet i tunna skivor tvärs över fibrerna i köttet.
Lägg köttet i en skål och tillsätt peppar, 2 msk sojasås, 1 tsk sesamolja och maizena. Blanda ordentligt och låt köttet marinera medan du förbereder resten. Köttet kan gärna förberedas i god tid och marineras i kylskåpet i 2-3 timmar.
Rör ihop ingredienserna till såsen.
Finhacka vitlöken eller skär den fint. Dela broccolin i små buketter och skär stjälken i skivor. Skiva den gula löken och svampen.
Hetta upp lite olja i en wok- eller stekpanna. Stek köttet snabbt på hög värme. Lägg inte för mycket i pannan, stek hellre i flera omgångar och lägg upp köttet på en tallrik så länge.
Värm woken igen med lite olja. Tillsätt broccoli. Stek vidare under ständig omrörning tills broccolin är knappt mjuk. Tillsätt gärna en skvätt vatten under stekningen så att broccolin ångas knappt mjuk.
Ta broccolin ur pannan så länge. Fortsätt med att steka svampen, tillsätt vitlök och lök och stek vidare under omrörning i en knapp minut.
Lägg tillbaka kött och broccoli i pannan. Häll över såsen och blanda allt väl.
Strö över cashewnötter och servera med äggnudlar eller ris.