Cannellonis på färska lasagneplattor fyllda med en mustig köttfärssås med smak av basilika som toppas med pesto, riven ost och gräddas till gyllene perfektion. Poppis hos alla här hemma, testa vet ja! Jag rekommenderar VARMT Giovanni Ranas pasta, det blir snäppet bättre än andra 👌🏻
Nov. 3, 2024
2 st morötter
500 g nötfärs eller blandfärs
1 tsk olja
3 st små vitlöksklyftor
Salt och svartpeppar
1 st fp pastasås tomat & basilika á 400 g tex barillas
1 dl vatten
1 msk ketchup
Cayennepeppar & santa marias tomato & herbs
1 st fp pastasås tomat & basilika á 400 g tex barillas
2 dl matlagningsgrädde
1 dl vatten
1 msk smör eller margarin
2 st x 250 g färska lasagneplattor @giovanni rana
1.5 dl riven ost - tex mozarella och parmesan
0.5 dl pesto
Sallad
Sätt ugnen på 225°C.
Skala och riv morötterna.
Stek färsen i oljan i en stekpanna. Pressa i vitlöken, salta och peppra.
Häll i den ena förpackningen pastasås, vattnet, ketchupen och morötterna. Låt sjuda någon minut. Smaka av med en ”dutt” cayennepeppar och lite Santa Maria krydda om du har den hemma (skippa annars).
Smörj en stor ugnssäker form med matfettet.
Doppa lasagneplattorna i ljummet vatten en och en. Lägg dem på en skärbräda och klicka på en rejäl klick köttfärsfyllning. Rulla ihop plattorna och lägg dem i formen.
Häll toppigsåsen över rullarna och strö över osten. Blir det köttfärs över stoppa bara ner längs kanterna. Ringla över/klicka ut peston och sätt in mitt i ugnen ca 20 minuter.
Servera med en god sallad & vinägrett.