Jag hade aldrig lagat hemgjord majonnäs tidigare men hittade ett enkelt och smidigt recept hos @jnypersson! Som även är antiinflamatoriskt. 🤝🏽⚡️ Majonnäsen passade finfint till min tonfiskröra som jag serverade till ugnsbakad honungsmarinerad sötpotatis. 🍠🍯
Original recept från www.instagram.com
Nov. 5, 2024
2 burk tonfisk
2 - 3 msk hemgjord majonnäs
1 st rödlök, hackad
1 st äpple
2 st stjälkar selleri
1 msk dijonsenap
1 msk honung, ekologisk
1 msk soya
1 knippe färsk gräslök
Salt och svartpeppar
Lägg ugnen på 225 grader.
Halvera sötpotatisen och skär lite hack i den. Ringla över olivolja, honung, salt och svartpeppar.
Ugnsbaka sötpotatisen kring 30-40 min.
Hacka upp rödlök och skär upp äpplet och selleri i mindre bitar.
Ta fram en liten bunke/skål och lägg i rödlök, äpple och selleri.
Häll bort vätskan från tonfiskburkarna och lägg tonfisken i samma bunke som grönsakerna. Hacka även i gräslök!
Sedan är det bara att addera alla övriga ingredienser och blanda om ordentligt.
Ställ röran in i kylskåpet en stund.
Lägg sedan röran på sötpotatisarna. Klart!