Över 60 minuter

Habanero chili chicken

Denna rätt bygger på den härliga marinaden som ger kycklingen den där lite syrliga och heta smaken. Servera med ris eller bara en fräsch sallad.

Överstekvarn

Nov. 8, 2024

Ingredienser

1 kg kyckling (lårben eller hel)

1 st lime

1 kruka koriander

Ris

Sallad

Citronpeppar

Salt

Marinad

0.5 dl olivolja

0.5 dl rapsolja

1 st lime

2 msk överstekvarn chilisås

1 msk överstekvarn habanerosås

1 msk överstekvarn barbecuesås

1 tsk chiliflingor (alt. hackad chili)

Sås

1 dl matlagningsyoghurt (10%)

0.5 st lime (pressad saft)

1 st näve koriander

Gör så här

Börja med marinaden. Häll oliv- och rapsolja i en lite större bunke och blanda ner såserna och chiliflingorna. Pressa i saften ur en lime och rör om.

Lägg i kycklinglåren i marinaden (Har du en hel kyckling så dela upp den genom att skära loss lårben, vingar och bröstet och lägg i marinaden.) Ställ in bunken i kylskåp i ca 30 min.

Gör klart såsen. Häll ner yoghurt i en skål och pressa i saften från en 1/2 lime. Hacka koriandern och blanda ner i såsen och krydda med lite chilisalt med ramslök. Förvara i kylskåp till det är dags att servera.

Sätt ungen på 220 grader.

Lägg kycklingdelarna i en välsmord form, pressa lite lime över och krydda med citronpeppar och lite chilisalt. Sätt in i ugnen. Ta ut formen efter ca 15 min och vänd på kycklingen. Pressa lite mer av limen på kycklingen och har du kvar marinad i bunken så häll det över kycklingen. Krydda med lite citronpeppar och sätt in formen i ugnen i ca 20 min.

Ta ut kycklingen och lägg upp på ett fat. Strö lite koriander över kycklingen.

Servera med ris, sallad och såsen.

Taggar

Vill du spara detta recept? Ladda ner SmakShare receptapp gratis så kan du samla alla dina recept på en plats för att göra det lättare att planera, handla och laga din mat.