En smakrik Chili con Carne som vi spetsat till med vara chilisåser från gården.
Nov. 4, 2024
1 kg köttfärs
2 st medelstora lökar
1 msk kummin
1 tsk kanel
2 st köttbuljongtärningar
1 tsk svartpeppar
380 g svarta bönor (eller blandade bönor)
2 st x 400 g krossade tomater
2 st vitlöksklyftor
1 msk matolja
2 msk tomatpuré
0.5 dl överstekvarn tacosås
2 tsk överstekvarn habanero chilisås (eller mer om en hetare rätt önskas)
1 dl grekisk eller turkisk yoghurt
1 - 2 msk överstekvarn tacosås
Hackad färsk koriander
Hacka löken, krossa vitlöken och stek i 1 msk olja på medelhög värme i en rymlig tjockbottnad gryta tills löken är mjuk.
Ta bort löken från grytan och bryn köttfärsen, tillsätt sedan 1 dl vatten och smula ner buljongtärningarna.
Fortfarande på medelhög värme, lägg tillbaka löken i pannan och blanda i spiskummin, kanel och peppar. Koka under omrörning tills det mesta av vattnet har avdunstat.
Tillsätt krossad tomat, tomatpuré, Överstekvarn TACO-sås och Habanerosås. Skölj bönorna och lägg i grytan.
Låt puttra, med locket på, i minst 40 minuter. Smaka av med salt och mer peppar om det behövs. Strö över hackad färsk koriander före servering.
Rör ihop turkisk eller grekisk yoghurt med Överstekvarn Tacosås i en skål att servera som tillbehör.
Servera med ris, skivad (inlagd eller färsk) jalapeno och riven ost.