Kryddig och mustig indisk kyckling med smak av vår Rabarberchutney med curry och heta Habanerosås.
Nov. 8, 2024
1 kg kycklingfilé
400 g passerade tomater
1 dl grädde
1.5 msk garam masala
1.5 msk kycklingfond
1.5 msk överstekvarn rabarberchutney med curry
1 tsk överstekvarn habanero chilisås
1 st röd paprika
Salt
Svartpeppar
Sätt ugnen på 225⁰ C
Skär varje kycklingfilé i ca 4 bitar, lägg bitarna i en ugnsfast form och strö över lite salt och peppar.
Vispa ihop passerade tomater, grädde, garam masala, kycklingfond, Chutney och Habanerosås i en skål. Häll såsen över kycklingen och vänd runt kycklingbitarna så att de är täckta av sås.
Skär paprikan i strimlor och lägg ut jämnt över kycklingen och såsen i formen.
Ställ in formen i ugnen och tillaga i ca 30 minuter eller tills kycklingen är genomstekt och såsen har tjocknat lite. Titta till den efter ca 20 minuter och sänk värmen till 200⁰ C om ytan riskerar att bli bränd.
Servera direkt ur formen tillsammans med ris eller klyftpotatis och gärna ugnsbakade haricots verts. Ställ fram Habanero Chilisås och Rabarberchutney med curry på bordet som tillbehör.