Pad Thai är en street food-klassiker som går hem hos alla, variera chilistyrkan med hjälp av Chilisås och Habanerosås från Överstekvarn.
Nov. 4, 2024
520 g risnudlar
180 g böngroddar
200 g kycklingfilé
200 g stora räkor utan skal
2 st salladslök
2 st morötter
1 klyfta vitlök
2 st ägg
1 st röd chili
100 g jordnötter
1 kruka färsk koriander
1 st lime
1 msk chiliflakes
3 msk rapsolja
1 msk överstekvarn habaneroså
1 msk överstekvarn chilisås
1.5 msk fisksås
1 msk oystersauce
2 msk vatten
1 msk risvinäger
2 st pressade vitlöksklyftor
1 st lime (pressad saft)
Tillaga nudlarna enligt anvisning på förpackningen och ställ åt sidan.
Hacka jordnötterna och koriandern.
Rör ihop alla ingredienser till såsen.
Strimla morötter och kycklingen och stek i oljan i en stor stekpanna (eller wokpanna) tills kycklingen fått färg. Tillsätt strimlad salladslök och stek i ca 1 min.
Vispa äggen i en bunke och häll ner i stekpannan under omrörning.
Häll i nudlar, böngroddar, hackad chili och Pad Thaisåsen i stekpannan och blanda ihop och låt steka i ca 1 min. Låt stekpannan stå kvar på plattan men stäng av värmen.
Hetta upp rapsolja i en mindre stekpanna. Finhacka vitlöken och stek tillsammans med räkorna ett par min. Stänk lite av Habanerosåsen på räkorna och strö ett par nypor hackad koriander och låt steka ytterligare någon minut.
Tillsätt räkorna och toppa med resten av koriandern och chiliflakes.
Klart att servera! Ställ fram en skål med de hackade jordnötterna och ett fat med limeklytor.
TIPS: Vill du ha en extra kryddig Pad Thai så ställ fram Habanerosåsen och låt dina gäster stänka lite av såsen över maten efter behag. OBS, tänk på att den är stark