Smakrik Boeuf bourguignon. Passar perfekt för kalla vinter kvällar.
Dec. 28, 2021
1 kg högrev
Salt
Peppar
Smör
4 lagerblad
6 kryddpeppar
5 msk tomatpuré
1 l oxe buljong
10 champinjoner
2 dl rödvin
2 lök
2 vitlök
2 morötter
Skär köttet i bitar och bryn det runt om i smör i en stekpanna. Lägg över det i en gryta. Salta och peppra.
Rör i mjöl, tomatpuré, lagerblad och kryddpeppar. Häll på vin och buljong. Låt sjuda under lock ca 1 ½ tim.
Skala och dela ev lökarna. Skala och hacka vitlöken samt morötterna. Dela ev svampen.
Stek , lök, vitlök, morötter och svamp i smör-&rapsolja i stekpannan.
Lägg ner det i grytan och låt allt koka ytterligare ca 10 min. Strö gärna över hackad persilja och servera med kokt potatis