Jag har sagt det för: amerikanska pannkakor i ugn, a.k.a. ”sheet pan pancakes” är både smidigt & gott! Istället för att stå och steka dem en och en så gör du dem som en stor fluffig kaka som du sedan delar i bitar. Idag lade jag även till bikarbonat i smeten som jag tycker gav härlig luft i smeten/kakan. 👍🏻 Dagens ugnspannkaka gjorde jag i en form av ca 25 x 25 cm till 4 personer, dubblar du receptet kan du använda en mindre ugnsplåt tex 39,5x27x2 cm.
Original recept från www.instagram.com
Nov. 3, 2024
1 st ägg
4 dl naturell yoghurt eller filmjölk
3 dl vetemjöl special
2 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
1 st socker + en mindre mogen banan
0.25 tsk salt
2 msk smör eller margarin
Några chokladknappar
Frukt/bär
Lönnsirap
Sätt ugnen på 225 grader och smörj en ugnsform/mindre plåt med kant.
Smält matfettet och ställ åt sidan.
Vispa samman ägg och filmjölk. Mosa bananen och vispa ner. Tillsätt de torra ingredienserna. Rör ner smöret i smeten. Rör inte runt för mycket.
Häll över och bred ut jämt i formen. Stoppa i några mörka chokladknappar om du gillar det. (What’s not to like? 😉) Grädda 15 minuter tills pannkakan får en fin gyllene färg och tandpetare är torr om du känner på den.
Dela i fyra bitar och servera med färska bär och lönnsirap.