Spara gärna receptet och testa att baka dessa, såå goda det lovar jag. Jag gjorde en del med blåbär och några med rabarberkompott. Lika goda bägge två. Receptet kommer här 👇🏻. Det blev 12 stycken.
Oct. 18, 2022
100 g rumsvarmt smör
1 dl strösocker
1 dl vetemjöl
2 dl havregryn
0.75 tsk bikarbonat
1.5 tsk nystött kardemumma
Blåbärssylt eller annan sylt/kompott
Sätt ugnen på 200 grader.
Ställ ut 12 mini muffinsformar på en plåt. Jag använder toppits flower form mini dom är lite högre och passar perfekt till denna kaka.
Blanda alla ingredienser utom sylt/kompott till en deg.
Rulla degen till en rulle, lättast att rulla den i plastfolie. Du kan lägga den i kylen en stund om du vill innan du ska grädda kakorna men inget måste.
Ta bort plastfolien och skär tolv bitar av degen.
Rulla varje del till en boll och lägg i varje mini form.
Gör ett litet hål i varje med hjälp av tex skaftet på en träslev eller liknande. Fyll med blåbärssylt eller rabarberkompott, grädda kakorna i ugnen i ca 15-20 min. Dom ska bli lite gyllenbruna. Låt svalna.
Gör lite glasyr och dekorera dem med. Blanda bara 1 dl florsocker med 1 tsk citronsaft och några droppar vatten.
Dekorera kakorna med glasyren.
Fika och njut av en riktigt god småkaka till en god kopp kaffe.