Ljuvligt goda biskvier och dessutom enkla att göra. Kan jag sĂ„ kan ni göra dem, hĂ€r kommer receptet đđ»đž. Det blir cirka 12-15 stycken.
Oct. 18, 2022
300 g mandelmassa
1 dl strösocker
2 st Àggvitor
100 g rumsvarmt smör
1 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
0.5 dl kakao
Riv mandelmassan i en bunke, blanda ihop med socker och Àggvita. Rör ihop till en jÀmn smet, och fyll en spritspÄse med smeten och spritsa ut pÄ en plÄt med bakplÄtspapper.
GrÀdda bottnarna i ugnen pÄ 175 grader i ca 12-15 min.
LÄt svalna. Gör smörkrÀm under tiden.
Vispa ihop smöret, florsocker och vaniljsocker med elvisp. Blanda ner kakao och vispa till en fluffig krÀm.
Fyll en spritspÄse med önskad tyll. Eller sÄ brer du ut krÀmen pÄ bottnarna.
Dela varje botten pÄ mitten sÄ du fÄr tvÄ delar.
LÀgg krÀm pÄ en av dem och lÀgg pÄ den andra. StÀll dem i kylen en stund sedan.
SmÀlt ca 100g mörk choklad och doppa den delade mindre fina sidan i choklad och doppa dem i hackade hasselnötter.
LÄt torka/stelna till pÄ ett bakplÄtspapper.
Förvara i kylen i nĂ„gon vecka eller frys in. Njut av dina egna choklad biskvier đž.