Här är supergoda havregrynsfrallor. Perfekta till både soppa eller också till frukost. Blev ett gäng som åkte ner i frysen, blir gott i helgen. Detta blev cirka 14 stycken. Vill du också baka goda snabba frallor så kika in detta recept och spara det gärna.
Oct. 20, 2022
25 g jäst
6 dl vatten, fingervarmt
3 dl havregryn
2 tsk salt
3 msk rapsolja
2 dl grahamsmjöl
8 dl vetemjöl
Garnering
Vatten + havregryn
Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt vatten och blanda tills jästen lösts upp. Häll i havregryn, rör om och låt stå i ca fem minuter.
Tillsätt salt, rapsolja och vetemjöl, lite i taget. Blanda ihop allt till en deg och knåda den i några minuter. Låt degen jäsa under bakduk i ca 30 min.
Knåda ihop degen på ett mjölat bakbord. Rulla degen i vetemjöl och dela den i 14 bitar.
Forma runda frallor av degen och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
Sätt ugnen på 250 grader. Pensla bröden med vatten och strö över havregryn. Låt bröden jäsa i 30 min.
Grädda bröden mitt i ugnen i 13–15 min. Ta ut dem ur ugnen och låt dem svalna på galler.