Perfekta soppan i höstmörkret
Oct. 19, 2022
1 purjolök
1 broccoli
5 potatis
3 klyftor vitlök
2 grönsaksbuljong
1 tsk soja
1 baguette
1 msk persillade
1 vitlöksklyfta
1 tsk persilja
Parmesan
Börja med att skära upp 1 purjolök, 1 broccoli och ca 4-5 potatisar.
Fräs purjolöken i lite smör och tillsätt 3 klyftor vitlök. Tillsatt broccolin och potatisen,
Häll över vatten så det precis täcker, tillsätt 2 grönsaksbuljongtärningar, 1 tsk soja och låt koka upp. Låt koka ca 15 minuter eller tills potatisen är mjuk.
Häll av en del av vätskan i en karaff så du kan tillsätta tillbaka senare, här vill vi inte få en för vattnig soppa när vi mixar den. Hellre att vi tillsätter tillbaka senare om den är för tjock.
Mixa soppan med stavmixer tills den blir slät och fin, tillsätt vätska om den är for tjock. Toppa med en skvätt grädde och njut!
Skiva upp en baguette och pensla denna med en mix av 1 dl flytande smör, 1 msk persillade, 1 klyfta vitlök samt 1 tsk persilja. Riv sedan över lite parmesan på varje skiva och grädda på grill tills osten blir lite gratinerad.