Över 60 minuter

Saras ljuvliga morotskaka đŸ„•

Min ljuvliga morotskaka, du mÄste testa den! 9 stora bitar eller 18 lite mindre bitar.

Sara Neubert - SarasbakglÀdje

Oct. 22, 2022

Ingredienser

3 st morötter (stora)

4 dl vetemjöl

1 tsk kardemummakÀrnor, stött

1 msk bakpulver

0.5 msk vaniljsocker

2 tsk malen kanel

1 krm salt

4 st Àgg

4 dl strösocker

2 dl rapsolja

Frosting:

300 g fÀrskost

100 g smör, rumstempererat

3 dl florsocker

1 tsk vaniljsocker

Lite pressad apelsin och lite rivet apelsinskal

Gör sÄ hÀr

Gör sĂ„ hĂ€r SĂ€tt ugnen pĂ„ 200 grader, över och under vĂ€rme. Riv morötterna pĂ„ den fina sidan av rivjĂ€rnet. Blanda noga samman alla torra ingredienser i en skĂ„l, vĂ€nta med socker. Vispa i en annan bunke Ă€gg och socker vitt och poröst. Rör i olja och de rivna morötterna i Ă€ggsmeten. Sikta ner de torra ingredienserna och vĂ€nd till en fin smet. HĂ€ll smeten i en form klĂ€dd med bakplĂ„tspapper (ca 30x20 cm). SĂ€tt in formen i nedre delen av ugnen och lĂ„t grĂ€dda i ca 35–40 min. Kakan Ă€r klar nĂ€r den fĂ„tt fint fĂ€rg och Ă€r genomgrĂ€ddad. Stick med provsticka, kakan ska vara torr, dĂ„ Ă€r den klar. Ta ut och lĂ„t svalna helt. Alternativ Ă€r att göra kakan dagen innan och göra frostingen samma dag som den ska Ă€tas

Gör Frostingen nĂ€r kakan svalnat. Vispa samman alla ingredienser till frostingen förutom apelsinsaft och skalet. SmaksĂ€tt med det efter du vispat ihop det andra. Smaka av och lĂ€gg i en spritspĂ„se med önskad tyll (munstycke). Spritsa eller smeta ut frostingen och dekorera med lite mald kanel, eller varför inte lite mer apelsinskal. Fika och njut 🧡

Vill du spara detta recept? Ladda ner SmakShare receptapp gratis sÄ kan du samla alla dina recept pÄ en plats för att göra det lÀttare att planera, handla och laga din mat.