Vad vore livet utan mackor? Det är liksom alltid rätt med en macka, oavsett tid på dygnet 😀 Nattamacka, frukostmacka eller varför inte en hot tuna melt sandwich till lunch eller fredagsmyset! En amerikansk klassiker som smakar amazing!
Original recept från zeinaskitchen.se av Zeina Mourtada
Nov. 2, 2024
12 skivor bröd (gärna ljust surdegsbröd)
2 - 3 st tomater, skivad
Cheddarost
Inlagd jalapeno
Smör till stekning
2 burk tonfisk i vatten
2 st selleristjälkar
0.5 st rödlök
10 st cornichons
0.75 dl majonnäs
1 tsk dijonsenap
Salt & peppar
Börja med tonfiskröran. Finhacka selleri och lök, låt tonfisken rinna av ordentligt. Blanda sedan ihop alla ingredienser till röran. Skiva tomaterna och skiva brödet i lagom tjocka bitar (ej för tunna eller tjocka skivor).
Lägg 1-2 skivor cheddarost på en brödskiva, lägg tomat över. Lägg en rejäl klick tonfiskröra, toppa med jalapeno och avsluta med 1-2 ostskivor. Lägg en brödskiva över och pressa lätt ihop mackan.
Hetta upp en rejäl klick smör i en stekpanna. Stek mackorna ca 4 min på varje sida på medelhög värme. Servera genast!