Ca 60 minuter

Pumpa- och spenatravioli med salviasmör och pumpakärnor

Bjud på en riktig lyxmiddag med hemgjord ravioli med pumpafyllning, salviasmör och pumpakärnor.

Original recept från www.koket.se

Märta Martin-Åkesson

Dec. 27, 2021

Ingredienser

1 dl parmesanost

2 vitlök

0.5 citron

Svartpeppar

5 dl durumvetemjöl eller vetemjöl

4 ägg

100 g smör

1 kruka salvia

30 g pumpakärnor

150 g fryst spenat

1 pumpa (förslagsvis butternut)

3 msk ricotta

Gör så här

Sätt ugnen på 200 grader varmluft

Skala och dela pumpan, gröp ur den och skär pumpaköttet i bitar ca 2-3 cm stor. Lägg på en plåt och ringla över lite olivolja, salt och peppar. Rosta i ugnen i ca 20 minuter tills de är mjuka och fått lite färg.

Blanda ihop pastadegen antingen för hand eller i en maskin. Knåda ihop degen och arbeta den i 10 minuter. Linda in degen i plastfolie och låt vila en stund.

Smält smöret, ta det åt sidan och tillsätt salvian. Slå gärna salviabladen mellan händerna för att frigöra mer smak från bladen. Låt stå och dra tills det är dags för servering.

Koka upp en stor kastrull med vatten och salt.

Rosta hackad vitlök i en stekpanna.

Riv parmesan, tvätta citronen och riv den på ett zestjärn.

Ta ut pumpan och placera i en mixerskål med spenat, ricotta, parmesanost, rostad vitlök, citronzest . Mixa till en kräm, smaka av. Tillsätt eventuellt lite salt och peppar.

Kavla pastadegen tunt genom en pastamaskin eller för hand.

Placera en utkavlad degplatta på mjölad bänk, och stansa ut cirklar med en form eller ett glas. klicka på pumpamixen ca 1,5 msk. Pensla pastan med lite vatten runt om pumpamixen, detta för att nästa degplatta ska fastna. Ta en lika stor utkavlad degplatta och lägg över degplattan med pumpakrämen. Tryck till degen runt pumpamixen så att den fastnar.

Koka pastan i 4-5 minuter eller tills den är ”al dente” (har lite tuggmotstånd)

Värm på smöret med salvian snabbt.

Placera den färdiga pastan på tallrikar, ringla över det varma salviasmöret. Toppa med pumpakärnor (ev rostade) och riven parmesan, njut!

Taggar

Vill du spara detta recept? Ladda ner SmakShare receptapp gratis så kan du samla alla dina recept på en plats för att göra det lättare att planera, handla och laga din mat.