Superhärlig pastarätt som garanterat imponerar🤩
Oct. 17, 2022
300 g rostas
250 g champinjoner
400 g pasta
1 tsk japansk soja
1 tsk kinesisk soja
0.5 tsk tryffelolja
1 - 2 tsk salt o peppar
150 g ruccola
1 dl parmesan
1 st skivad baguette
1 dl flytande smör
1 st vitlöksklyfta
1 tsk persilja
1 msk persillade
Börja med att tärna upp ditt kött och fräsa detta i olja på hög värme med salt & peppar tills den får fin färg, låt sedan vila under tiden vi lagar såsen.
Fräs sedan ca 250g champinjoner skurna i kvartar tills de får fin färg, krydda m salt o peppar samt 1 tsk japansk soja.
Tillsätt 2 klyftor vitlök och sedan 4 dl grädde. Smaksätt såsen med 1 tsk kinesisk soja, 1 tsk kalvfond, 1/2 tsk tryffelolja och salt och peppar.
Häll ned 400 g kokt pasta och riv över 1 dl parmesan. Tillsätt 150 g ruccola och häll tillbaka köttet.
VITLÖKSBRÖD: Skiva upp en baguette och pensla denna med en mix av 1 dl flytande smör, 1 msk persillade, 1 klyfta vitlök samt 1 tsk persilja. Riv sedan över lite parmesan på varje skiva och grädda på grill tills osten blir lite gratinerad.