Detta har jag fått inspiration ifrån Arlas receptsamling och är jättegott till drinken.
Dec. 27, 2021
200 g kycklinglever
1 st schalottenlök
1 msk vinbärsgelé
1.5 dl vispgrädde
1 st rödlök
1 dl glögg
12 st cornichons
1 dl hasselnötter (skållade)
Färsk timjan
Salt
Peppar
1 baguette
Skär kycklinglever i mindre bitar och salta. Stek på hög värme ca 2 min. Hacka löken smått, sänk värmen och stek löken med levern. Häll på grädden och gelén och låt koka ihop. Smaka av med salt o peppar. Mixa till en slät smet och låt den svalna i kylskåpet.
Skär löken runt och stek i en gryta ihop med glöggen. Låt det svalna
Lägg hasselnötterna i en torr stekpanna och rosta dom så skalet lossnar. Lägg dem i en kökshandduk och ruska av skalet. Hacka nötterna.
Skär baguetten i skivor och stek den i smör. Bred på kycklinglevermoussen. Lägg på delade cornichons, rödlöken, hackade hasselnötter och lite färsk timjan. Låt det smaka!