Smakarđ precis som pĂ„ Kinarestaurangen đ„° đĄTips! Om man vill, sĂ„ kan man steka lite purjolök och lĂ€gga i sĂ„sen.
Oct. 30, 2024
Rapsolja (att steka i)
1 st liten röd paprika (strimlad)
600 g kyckling (strimlad)
Rapsolja (att steka i)
1 msk lökpulver (eller 1 st skivad gul lök/rödlök)
1.5 msk tomatpuré
1.5 dl sweet chilisÄs
1.5 msk vitvinsvinÀger (jag anvÀnder condimento bianco frÄn italien)
3.5 dl vatten
2 msk ananasspad
2 st ananasringar (som delas i bitar)
1 msk maizenamjöl (som rörts ut i lite vatten)
Lite salt och vitpeppar (efter smak)
1 st liten burk skivade/strimlade bambuskott
1. Strimla en liten röd paprika. Gör likadant med 600 gram kyckling.
2. Hetta upp en stekpanna med rapsolja. I med den strimlade paprikan och stek den mjuk. LÀgg upp den sedan pÄ en tallrik.
3. Hetta upp stekpannan igen med rapsolja. LĂ€gg i den strimlade kycklingen (Obs! LĂ„t vĂ€tskan puttra in tillbaka i kycklingen). TillsĂ€tt sedan med lite salt och vitpeppar. HĂ€ll tillbaka den stekta paprikan. Rör om! Dra stekpannan Ă„t sidan. Gör sedan sĂ„senâŠ
4. SÄsen: Hetta upp en kastrull med rapsolja. LÀgg i 1 msk lökpulver (eller en skivad gul lök/ rödlök - stek den glansig). VÀnd ner 1 1/2 msk tomatpuré och frÀs runt. FortsÀtt med 1 1/2 dl sweet chilisÄs, 1 1/2 msk vitvinsvinÀger och 3 1/2 dl vatten. NÀr sÄsen kommer upp i kok, sÄ hÀller man i 2 msk ananasspad och 2 st ananasringar (i bitar). TillsÀtt maizena-redningen i sÄsen, sÄ den tjocknar lite. SmaksÀtt med lite salt och vitpeppar (efter smak). LÄt smÄputtra ett tag! LÀgg i en liten burk skivade/strimlade bambuskott i sÄsen. Rör om! Nu Àr sÄsen klar!
5. Dra tillbaka stekpannan med kycklingen och paprikan till plattan pĂ„ svag vĂ€rme och hĂ€ll i sĂ„sen. Rör om! LĂ„t det sedan stĂ„ i 5 minuter och âgottaâ till sig.
6. Servera med kokt ris (gĂ€rna med Ă€rtor i) och en god sallad! đđ