Inget säger höst så mycket som en riktig mustig gulaschsoppa! Tyvärr finns inte alltid tiden för långkok och då passar detta recept på snabblagad gulaschsoppa perfekt! Du kommer bli poppis bland alla som får smaka! Servera med surdegsbröd, färsk timjan och créme fraiche för en rikare upplevelse. Så gör som jag, spara, laga och njut!
Oct. 19, 2022
400 g nötfärs
1 st gul lök
2 st röda paprikor
3 msk tomatpure
4 st klyftor vitlök, finrivna
1 tsk hel kummin
1 krm chiliflakes
2 tsk paprikapulver
1 st lagerblad
500g passerade tomater
6 st dl vatten
3 msk oxfond
2 msk kalvfond
3 st stora potatisar
Salt och peppar
Crème fraîche
Färsk timjan
Surdegsbröd
Bryn färsen i olja i en gryta. Häll upp på ett fat och tillsätt ny olja i grytan och ställ åt sidan.
Skala och finhacka löken. Dela, kärna ur och skär paprikan i tärningar.
Fräs lök, riven vitlök och chiliflakes i grytan på medelhög värme tills löken blir glansig och mjuk.
Tillsätt paprikan och låt fräsa i ytterligare några minuter. Rör ner tomatpurén och låt även den få fräsa en stund. Tillsätt den brynta färsen i grytan med grönsakerna.
Tillsätt kummin, paprikapulver, krossade tomater, vatten, lagerblad och koncentrerad fond i grytan. Låt koka ihop ca 10 minuter.
Skala potatisen och skär den i mindre tärningar.
Tillsätt potatisen i grytan och rör om. Lät småkoka ca 10 minuter. Smaka av med salt och peppar.
Servera gulaschsoppan med en klick creme fraiche, färsk timjan samt ett gott surdegsbröd. NJUT!