125 g kylskåpskallt smör
4 dl vetemjöl
1 dl riven parmesan
1 tsk salt
1 dl ljummet vatten
1 burk tapenade på svarta oliver (ca 3/4 dl)
1 st stor gul lök
Smör
Olivolja
3 st vitlöksklyftor
3 dl riven västerbottenost
5 st – 7 mogna tomater
Färsk timjan
(salt)
Nymalen svartpeppar
Skär smöret i kuber. Blanda mjöl, parmesan och salt. Arbeta ner smöret med fingertopparna till en grynig massa. Tillsätt 1 dl ljummet vatten och knåda ihop.
Låt vila en stund och klä en pajform, cirka 28 cm i diameter. Förgrädda i 175 grader i 15 minuter. Låt svalna och bred sedan ut tapenad på pajskalet.
Skala och skiva löken tunt. Hetta upp lite smör och olivolja i en stekpanna och stek löken sakta mjuk utan att den tar färg. Fördela i pajskalet. Strö över riven ost.
Skala och skiva vitlöken tunt och strö över. Skiva och lägg på tomaterna lite omlott. Strö över repad timjan, salt och peppar.
Grädda i 175 grader i cirka en timme eller tills tomaterna har smält. Servera ljummen.