Perfekt blandning av frisk luft och sötma! Idag åkte våffeljärn i gjutgods fram som funkar att göra våfflor med över öppen eld. 😍 Tänk på att ha alla ingredienser kalla för det gör våfflorna mer frasiga. Det ska vara mycket smör till våffeljärnet så våfflan inte fastar.
Dec. 26, 2021
4 dl mjöl
2 dl mjölk
1 tsk bakpulver
2 dl iskallt vatten
125 g smält smör, som först ska kallna innan du lägger i smeten
50 g smör till våffeljärnet så att våfflan inte fastnar
Lite salt
2 st ägg
2 dl vispgrädde som ska vispas
Sylt
Smält smöret så att det sen hinner kallna, tips är att sätta ut smöret utomhus en snabbis. Men det kallnar fort om det är kallt så bara en stund.
Lägg i och blanda mjöl, ägg och mjölk.
Lägg sedan i smält smör, bakpulver och kallt vatten. Blanda.
Vispa grädde och ta med valfri sylt ut för tillbehör.
Lägg på våffeljärnet på elden så att den blir varmt, lägg sen på mycket smör som får smälta så att det kommer överallt. Sen lägg på våffelsmet.
Vrid våffeljärnet fram och tillbaka mot elden. Sen servera med grädde och sylt. Njut! 👌🏼