Är du redo? För tre, alltså inte två, utan tre desserter i en?
Original recept från www.koket.se
Dec. 26, 2021
100 g smör
300 g färskost
1.5 dl strösocker
2 msk vetemjöl
4 ägg
1 dl vispgrädde
0.5 msk vaniljsocker
Strösocker
18 digestivekex
Pajskal: Sätt ugnen på 175 grader, över- och undervärme. Fodra eventuellt botten på en pajform med löstagbar botten, ca 23 cm i diameter, med bakplåts- papper och ställ åt sidan.
Blanda kex och smör till en smulig massa. Packa kexmassan i botten på formen och mot kanterna. Tryck med tummen mot baksidan av en matsked längs kanterna på formen för att få jämn höjd på pajen. Tryck gärna hårt några gånger extra så inga smulor syns.
Lägg aluminiumfolie på botten av ugnen ifall smöret börjar droppa från formen under gräddningen. Grädda botten i mitten av ugnen i 5”8 minuter. Ta ut pajskalet, sänk värmen till 150 grader och förbered fyllningen under tiden pajskalen svalnar.
Fyllning Vispa färskost, strösocker och vetemjöl lätt i en skål. Tillsätt ägg, vispgrädde och vaniljsocker och vispa till en jämn smet. Häll smeten i pajskalet och grädda i mitten av ugnen i ca 50 minuter.
Låt pajen kallna helt innan du strör över strösocker och bränner av med en gasbrännare. Håll gasbrännaren i rörelse hela tiden så du får en fin och jämnt bränd yta.