NÀr det Àr bra pris pÄ laxsida passas det gÀrna pÄ att laga nÄgot gott av det. HÀr en superfrÀsch och smakrik rÀtt med asiatiska smaker.
Original recept frÄn www.instagram.com
Oct. 28, 2024
1.2 kg lax
Salt och peppar
0.5 dl ponzu
0.5 st lime, saften
1 msk misopasta
2 st *4 cm ingefÀra
250 g Àggnudlar
500 g fÀrsk broccoli, tunt skivad
1 msk sesamolja
2 st vitlöksklyftor, rivna
2 st morötter, strimlade
2 st salladslök, tunt skivad
0.5 st gurka, skuren bitar
200 g sojabönor
4 - 5 st rÀdisor, tunt skivade
1 st nÀve cashewnötter
1.5 dl majonnÀs
1 tsk sriracha
1 msk sweet chilisÄs
1 tsk japansk soja
0.5 - 1 tsk sesamolja
Limeklyftor & koriander
Blanda marinaden till fisken.
LÀgg laxen pÄ en plÄt med bakplÄtspapper, salta och peppra.
Skeda försiktigt pÄ marinaden sÄ den inte rinner av. LÄt ligga medans du gör sÄs och börjar med salladen.
Blanda allt till sĂ„sen, smaka av och tillsĂ€tt eventuellt mer srirachađ¶ïž
Stek broccolin i sesamolja och vitlök tills den Àr lagom mjuk men fortfarande krispig.
Koka nudlarna enligt anvisning.
SÀtt ugnen pÄ 180°. Baka laxen 15-20 minuter.
Skala och strimla morötter och hacka resten av grönsakerna.
LÀgg uppnudlarna och alla grönsaker pÄ ett stort fat/skÄl. Varva gÀrna med lite av sÄsen. Toppa med nötterna.
Servera laxen med koriander och limeklyftor, salladen och extra sĂ„s đ