Hur bra råvara är inte kycklingfärs? Fettsnål och proteinrik och väldigt tacksam att krydda upp 👌 Har gjordes biffar med fetaost, soltorkade tomater och citron. Till serveras en enkel sås och ungsrostad potatis.
Original recept från www.instagram.com
Oct. 28, 2024
1 kg delikatesspotatis
Salt och peppar
Olivolja
750 g kycklingfärs
1 st ägg
1 - 2 msk olivolja att steka i
7 - 10 st finstrimlade soltorkade tomater
150 g fetaost
1 tsk oregano, torkad
1 tsk vitlökspulver
0.5 st citron zest
1.5 tsk salt
Knappt 1 tsk peppar, nymald
2 - 3 dl créme fraîche
0.5 st citron zest
1 tsk vitlökspulver
1 tsk örtsalt
1 - 2 msk hackad persilja
Sätt ugnen på 200° . Halvera potatisen och lägg på en plåt med bakplåtspapper . Ringla på olja salt och peppra. Rosta i ugnen ca 25- 30 minuter.
Lägg kycklingfärs i en bunke . Knäck i ägget. Smula ner fetaosten. Strimla tomaterna och lägg i. Lägg i kryddorna. Riv i citronzest. Salta och peppra. Blanda allt.
Hetta upp en panna med olivolja. Gör gärna ett litet stekprov och se om du behöver tillsätta mer kryddor salt eller peppar.
Klicka i biffar direkt i pannan och stek gyllene. Lägg över i en ugnsform. Låt biffarna klart 5-7 min tillsammans med potatisen i ugnen.
Rör ihop allt såsen. Servera med den och en god sallad.