Kantarellsoppa med god smak av sherry, timjan, vitlök och rotselleri. Mixa soppan slät men toppa med några hela, smörstekta kantareller. Recept ur boken Katjas kantareller.
Original recept från www.koket.se
Dec. 26, 2021
1 l kantareller
50 g rotselleri
2 schalottenlök
1 klyfta
1 krm timjan
3 msk torr sherry
7 dl kycklingbuljong
3 dl mjölk
2 dl grädde
Salt
Peppar
Smör
3 msk crème fraîche
Små smörstekta kantareller
Färsk timjan
Stek kantareller, rotselleri, lök, vitlök och timjan i smör.
Slå på sherry, buljong, mjölk och grädde och låt soppan koka ihop på svag värme i ca 20 minuter.
Mixa soppan slät och smaka av med salt och peppar.
Servera din kantarellsoppa med lite crème fraiche, nystekta små kantareller och färsk timjan.