Ca 45 minuter

Krispig pankoblomkål

Panerad blomkål med vitlöksris och wokade grönsaker. Recept från: Hello Fresh

Erika Alsin

Jan. 31, 2023

Ingredienser

Salt

Olivolja

2 st vitlöksklyftor

2 st salladslök

1 st morot

0.5 st gurka

60 g bladspenat

1 g chiliflakes

2 msk ketchup

275 g blomkål

2 portioner jasminris

50 g panko

40 g aioli

Asiatisk majonnäs

Gör så här

Sätt ugnen på 220/200 grader varmluft. Skär blomkål i små buketter. Blanda aioli, en nypa chiliflakes, en nypa salt och ketchup i en stor skål. Tillsätt blomkål och vänd tills den är täckt med dressing. Tillsätt panko och blanda tills blomkålen är täckt. Sprid ut blomkålen och kvarvarande panko på en plåt med bakplåtspapper. Rosta i ugnen i 25-30 min.

Pressa vitlök. Hetta upp olivolja i en medelstor kastrull på medelvärme. Fräs vitlök i 1–2 min. Tillsätt vatten (enligt beskrivning på paketet) och koka upp. Rör i ris och salt, sänk till låg värme och sjud under lock. Ta av från värmen och låt vila under lock i ca 10 min.

Skölj och grovhacka spenat. Skär morot i tunna halvmånar. Skiva salladslök tunt, separera de vita och gröna delarna. Skiva gurka tunt.

Blanda ihop en asiatisk majonnäs - majonnäs, sesamolja, japansk soja, chiliflakes, salt och en skvätt vatten för rinnig konsistens.

Hetta upp en skvätt olivolja i en stekpanna på medelvärme när det återstår 5 min av risets tillagningstid. Woka morot i ca 3-4 min. Tillsätt spenat och den vita salladslöken och woka under omrörning tills spenaten har mjuknat, 1-2 min. Krydda med salt och peppar.

Lägg upp vitlöksris, wokade grönsaker, pankoblomkål och gurka i skålar. Ringla över asiatisk majonnäs och garnera med grön salladslök.

Vill du spara detta recept? Ladda ner SmakShare receptapp gratis så kan du samla alla dina recept på en plats för att göra det lättare att planera, handla och laga din mat.