Panerad blomkål med vitlöksris och wokade grönsaker. Recept från: Hello Fresh
Jan. 31, 2023
Salt
Olivolja
2 st vitlöksklyftor
2 st salladslök
1 st morot
0.5 st gurka
60 g bladspenat
1 g chiliflakes
2 msk ketchup
275 g blomkål
2 portioner jasminris
50 g panko
40 g aioli
Asiatisk majonnäs
Sätt ugnen på 220/200 grader varmluft. Skär blomkål i små buketter. Blanda aioli, en nypa chiliflakes, en nypa salt och ketchup i en stor skål. Tillsätt blomkål och vänd tills den är täckt med dressing. Tillsätt panko och blanda tills blomkålen är täckt. Sprid ut blomkålen och kvarvarande panko på en plåt med bakplåtspapper. Rosta i ugnen i 25-30 min.
Pressa vitlök. Hetta upp olivolja i en medelstor kastrull på medelvärme. Fräs vitlök i 1–2 min. Tillsätt vatten (enligt beskrivning på paketet) och koka upp. Rör i ris och salt, sänk till låg värme och sjud under lock. Ta av från värmen och låt vila under lock i ca 10 min.
Skölj och grovhacka spenat. Skär morot i tunna halvmånar. Skiva salladslök tunt, separera de vita och gröna delarna. Skiva gurka tunt.
Blanda ihop en asiatisk majonnäs - majonnäs, sesamolja, japansk soja, chiliflakes, salt och en skvätt vatten för rinnig konsistens.
Hetta upp en skvätt olivolja i en stekpanna på medelvärme när det återstår 5 min av risets tillagningstid. Woka morot i ca 3-4 min. Tillsätt spenat och den vita salladslöken och woka under omrörning tills spenaten har mjuknat, 1-2 min. Krydda med salt och peppar.
Lägg upp vitlöksris, wokade grönsaker, pankoblomkål och gurka i skålar. Ringla över asiatisk majonnäs och garnera med grön salladslök.