Bjud på en festlig potatiskaka, perfekt tillbehör till kött eller kyckling. Potatisen får sin goda smak av lök, vitlök, grönsaksfond, spenat/grönkål, ägg, grädde och svartpeppar 🥰 Tips! Man kan blanda i grovt smulad fetaost (150 gram) också 👍
Oct. 27, 2024
10 st potatisar
1 st lök, gul
2 st vitlöksklyftor
4 msk olivolja
65 g förvälld färsk bladspenat eller grönkål
1 st ägg
2 dl grädde
Salt och svartpeppar
Sätt ugnen på 200˚C.
Skala och koka potatisen nästan klar i lättsaltat vatten.
Skala och skiva lök och vitlök tunt.
Skär den kokta potatisen i skivor.
Stek potatis, lök och vitlök i hälften av oljan i en stor stekpanna tills de blivit lätt gyllenbrun. Krydda med salt och svartpeppar.
Varva potatis och spenat i en smord form.
Vispa samman ägg och grädde. Smaksätt med salt och svartpeppar.
Häll äggsmeten över potatisen i formen.
Baka kakan mitt i ugnen tills äggsmeten börjar stelna, ca 30 minuter.
Skär kakan i bitar i önskad storlek eller servera direkt ur formen.
Garnera med färska örter.