Japansk söt sås som passar utmärkt till både lax, grönsaksrätter, biff, entrecote och kyckling 🥰 Hur använder man teriyakisåsen i matlagning? Som tillbehör till alltifrån wokrätter, bowls, wraps, dumplings, tacos eller som marinad till tofu,, svamp, biff teriyaki, lax teriyaki eller kyckling teriyaki. Såspipetten gör det enkelt att trycka ut sås direkt i en wok eller bara ringla över såsen på måltiden, möjligheterna är många. 💡Tips! Allt är gott att dippa i teriyakisås – grönsaker, friterad tofu, dumplings eller varför inte veganska nuggets?
Oct. 27, 2024
0.5 kopp sojasås
0.25 kopp vatten
2 msk risvinäger
2 msk farinsocker
1 msk honung
2 st vitlöksklyftor
1 tsk riven ingefära
1 msk majsstärkelse
Skala och finriv ingefära och vitlök. Lägg i en kastrull och tillsätt resterande ingredienser, utom majsstärkelsen.
Koka upp teriyakisås under omrörning. Vispa ut majsstärkelsen med lite kallt vatten. Rör ner i såsen och sjud till önskad konsistens.